Fontos szempont, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagynia!

A céges rendezvények alkalmával az egyik legfontosabb szempont a résztvevők megfelelő ellátása. Sokan csak legyintenek rá, hiszen harmadlagos dolognak vélik, nem tartják fontosnak, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű ételek kerüljenek a céges rendezvény résztvevői elé.

Aki így gondolja, téved! Az éhes ember dekoncentrált, feszült és ingerült, kevésbé tud összpontosítani a munkára. Egy céges rendezvénynek pedig pont az a lényege, hogy a megszokott környezetből kiemelve, hatékony képzésben részesítsük a munkatársakat.

Éppen ezért az egyik legfontosabb feladat, a megfelelő étkezés kiválasztása.

Hogyan döntsük el mi egy személyben, milyen menü legyen 15-25 embernek?

Íme, néhány szempont, ami biztosan segít Önnek:

1. Milyen a nemek aránya a céges rendezvényen résztvevőknek?

Mások az étkezési szokásaik a Hölgyeknek és más az Uraknak. Ha egy többségében Urakból álló csoport jön, nem „bánthatjuk” meg őket csupa könnyű étellel, csirkemellel, hallal. Az urak kedvelik a nehezebb ételeket, mint például a csülök, hátszín, vadpörkölt, míg a hölgyek a könnyebb ételeket kedvelik, mint például a csirkemell sajtmártásban vagy esetleg gyümölcsös mártással.

2. Honnan érkeznek a résztvevők?

Az, hogy honnan érkeznek a résztvevők, nagyrészt következtetni enged arról, hogy milyen étkezési szokásaik vannak. A vidéki emberek étkezési szokásai jóval konzervatívabbak, mint a nagyvárosi embereknek. Az egyik a rántott húsra, pörköltre és rántott sajtra esküszik, mert azzal nem lehet mellélőni, a másik kísérletező, bátran megkóstol új, izgalmas ízeket és valamennyire járatos a modern konyhatechnológiában. Nyilván, a konzervatívabb csapatnak nem adhatunk roséra sült kacsamellet, mert visszaküldik az ételt, hogy nyers, pedig ez nem így van! Nem nyers, csak szuvidált… 🙂

Míg az egyik csapat a „jóllakni első látásra” híve, tehát legelőször a menü nagyságából szűri le, hogy jó lesz-e neki a menü (elég lesz-e), addig a másik csapat tudatosan, mértékkel fogyaszt. Ebből kiindulva a konzervatív csapatot meg sem próbáljuk elkápráztatni a francia konyha remekeivel.

Ha ezeket a szempontokat nehéz összefésülni a legjobb megoldás:

1. Menüválasztás lehetősége, amikor 2-3 menüből tetszőlegesen ki tudják választani a számukra megfelelő ételt. Ebben az esetben gyakran előfordul, hogy az étkezés pillanatában elfelejtették, mit is rendeltek előzőleg, illetve menet közben meggondolják magukat, látván és megkívánván társuk fogását.
2. Svédasztalos kínálat. Bár a menüválasztás valamennyivel költséghatékonyabb, de a svédasztalnál pont a fenti kavarodást lehet kiküszöbölni, hiszen bárki abból és annyit eszik, amennyit szeretne. A svédasztal összetételénél is figyelembe kell venni a csapat nemek szerinti összetételét.

Napjainkban egyre többen „szenvednek” bármilyen étel intoleranciával, vagy követnek különböző étkezési trendet (paleo, vegetáriánus, szétválasztó diéta, stb) ezért róluk sem szabad megfeledkezni!

Az igazán jó rendezvényhelyszín fel van készülve ezekre az extra kérésekre is, így minden résztvevő úgy érzi, hogy figyelnek rá! És ez bizony jótékony hatással lesz a céges rendezvény kimenetére is!

– – LLLLL – –