Nyáron még hatásosabb a csapatépítés

A csapatépítések célja az, hogy a dolgozók együttműködése, közös munkája, motivációja, elhivatottsága terén a lehető legpozitívabb változások menjenek végbe. Ehhez természetesen arra van szükség, hogy a munkáltató minden lehetséges körülményt megteremtsen, ami előre tudja lendíteni a fent említett pozitív változásokat. A munkáltató elsődleges célja ugyanis az, hogy egy 2-3 napos csapatépítő tréning után a munka gördülékenyebben, hatékonyabban folytatódjék a jövőben.

Figyelembe kell azonban venni, hogy a dolgozók, a csapatépítésen résztvevők céljai közé tartozik a kikapcsolódás, a szórakozás és a pihenés is, így nem könnyű mindenki elvárásainak eleget tenni. A nyári csapatépítésekben pont az a jó, hogy a jó idő és a szabadban tartózkodás lehetővé teszi a hatékony munka és a szórakozás összekovácsolását.

 

Szabadtéri csapatépítő programok

Nyáron minden sokkal vidámabb, az embereknek pedig sokkal nagyobb kedvük van a szabadban tartózkodni. Rengeteg pozitív hatása van a nyárnak és a melegnek, ilyenkor ugyanis az emberek nyitottabbak, motiváltabbak, mint az év többi szakaszában. Hogy mi ennek az oka? Már egy korábbi bejegyzésünkben is említettük, hogy a napfény számos pozitív élettani hatása az emberi, ezáltal a munkahelyi kapcsolataink fejlődésére is rányomja a bélyeget. A napfény és a szabad levegő ugyanis csökkenti az ember stressz szintjét, valamint energiával, erővel tölt fel bennünket.

 

A megfelelő környezet jelentősége

Az alkalmazottak hangulatát, kedvét nagyban meghatározhatja az a helyszín, illetve környezet is, melyen a csapatépítés zajlik. Hiába adott a jó idő és a nyár, ha a rendezvény helyszíne nem megfelelő. Érdemes tehát a csapatépítést olyan helyszínre szervezni, ahol a környezet már önmagában megalapozza a jókedvet és hangulatot.

A Fenyőharaszt Kastélyszálló gyönyörű környezete, 13 hektáros, hatalmas zöld övezete és egyedi, barátságos hangulata minden lehetőséget megteremt egy sikeres kimenetelű nyári csapatépítéshez. A csapatépítő programokon kívül így akár bármilyen más közös tevékenységet is végezhetnek a csapat tagjai a szabadban.