Mivel készüljünk, ha először megyünk csapatépítésre?

Ha soha nem voltunk még csapatépítésen, érdemes előre átgondolnunk az előttünk álló napok programját és eseményeit, hogy felkészülhessünk minden szükséges dologgal, ami a sikeres csapatépítéshez szükséges. Tájékozódjunk a tréning helyszínéről, mert nem mindegy ugyanis, hogy milyen környezetben fog zajlani az esemény. Lássuk hát, mire lesz szükségünk egy csapatépítő tréning alatt!

 

Jó hangulat

A legfontosabb dolog, amellyel készülnünk kell, ha csapatépítő tréningre megyünk, a jókedvünk! Próbáljuk meg otthon hagyni gondjainkat és problémáinkat, és koncentráljunk egyenesen arra, amiről egy ilyen izgalmas esemény szól: az összehangolódásra, együttműködésre, közös feladatokra. Nem lesz sikeres a csapatépítés, ha kivonjuk magunkat a közös játékokból, feladatokból, illetve, ha állandóan stresszelünk. Saját, és munkatársaink érdekében is el kell lazulnunk és meg kell próbálnunk élvezni az együtt töltött időt.

Amennyiben újak vagyunk a csapatban és nem ismerünk sok munkatársat, legyünk nyitottak! A nyílt viselkedés szinte azonnal előrelendítheti a kooperációt, ami megalapozhatja a jövőbeli sikeres közös munkát. A helyszín persze nagyban befolyásolhatja a kedvünket, ezért érdemes körültekintőnek lenni, mikor megfelelő helyet keresünk a csapatépítés számára. A Fenyőharaszt Kastélyszálló tökéletes környezetet biztosít ahhoz, hogy a tréning sikeresen záruljon, a többi viszont csak rajtunk múlik.

 

Laza öltözék

Első gondolatra azt hihetné az ember, hogy egy ilyen rendezvény visszafogott, puccos és csak a munkáról szól. Ez azonban hatalmas tévedés! Az öltönyre, valamint koktélruhára nagy valószínűséggel nem lesz szükség, bár a főétkezésekhez természetesen illik a csinos öltözék is. Annyi biztos, hogy a napközben zajló mókás programokhoz és csapatépítő játékokhoz nem lesz szükségünk báli ruhára, a lényeg, hogy minél kényelmesebben, komfortosabban érezzük magunkat. Vicces is lenne, ha egy csapatnyi öltönyös állna neki disznót vágni a csapatépítésen!