Miért elengedhetetlen egy cég számára a csapatépítés?

Életünk során több csapatban is meg kell tanulnunk megállni a helyünket, legyen az akár a családunk, baráti társaságunk, vagy a munkahelyünk csapata. Ezek a csapatok csak akkor képesek az együttműködésre és a sikeres közös tevékenykedésre, ha a csapattagok egymással való kapcsolata rendezett.

A csapat működésének sikerét meghatározza az is, hogy mennyire tudnak egymásra figyelni, egymás és saját érdekeik között megtalálni az összhangot, egyszóval mennyire képesek hatékonyan együttműködni, súrlódásmentesen együtt élni. Egy cég esetében a csapatépítés éppen ezeket a kapcsolatokat segít kialakítani, illetve elsajátítani azokat a viselkedésformákat, melyek a mindennapi, másokkal történő együttműködéshez feltétlenül szükségesek.

A csapatépítés legkiemelendőbb előnye, illetve haszna, hogy általánosságban javítja a cég belső kommunikációját és segíti az esetleges új kollégák gyorsabb beilleszkedését. Minden cégnél dolgoznak olyan emberek, akik a mindennapos „közös” munka, vagy egy légtérben tartózkodás ellenére sem ismerik egymást. A csapatépítés alkalmával az eddig szinte ismeretlen kollégáknak is van lehetőségük ismerkedni, beszélgetni, ezzel is növelve a csapat együttműködésének sikerességét.

Egy jól megszervezett csapatépítés alkalmával előfordulhat, hogy azok a munkatársak, akik eddig valamiért nem szimpatizáltak egymással, nem kedvelték egymást, rendezzék nézeteltéréseiket és új alapokra helyezzék munkahelyi kapcsolatukat. A problémák megoldásával azonnal erősödni kezd a kollégák összetartása, hiszen jobban megismerik, megértik egymás. Az általános munkahelyi hangulat, és az alkalmazottak munkakedve is azonnal pozitív irányba változik egy sikeres csapatépítés után.

Megkérdőjelezhetetlen tény, hogy egy cég sikerének, működőképességének alapfeltétele az, hogy a munkatársi közösség szakmailag felkészült, szorosan együttműködő, kreatív és a cég iránt elkötelezett legyen. Ha ezt egy cégvezető felismeri, máris előnyben lehet vetélytársaival szemben, hiszen nem minden vállalat képes megfelelő munkahelyi hangulatot megalapozni ahhoz, hogy az ott dolgozók képesek legyenek a teljes együttműködésre és kiteljesedésre.