Csapatépítő tréning a hétvégén? Megteheti a főnök?

Mi lehet az oka annak, ha egy cég alkalmazottai nem kaphatóak a cég által szervezett közös programokra? Ez természetesen nem egy elterjedt jelenség, ám mégis előfordulhat.

A legjellemzőbb ok az lehet, hogy a csapatépítő tréningekhez hasonló események általában hétvégén történnek, és az alkalmazottak szerint, legyen szó akármilyen programról, igazságtalan a főnök részéről, ha azt hétvégére szervezi. A csapatépítő tréningeken kívül gondolhatunk a meetingekre, külföldi céges utazásokra is, általánosságban elmondható, hogy az emberek nem fogadják túl jól a munkaidőn kívül eső céges összejöveteleket, feladatokat. Természetesen egy cég esetében sem elkerülhető az esetenkénti hétvégi céges aktivitás, így érdemes kicsit rugalmasabbnak lennünk. A fő kérdés viszont az, hogy mikor, azaz mennyivel az esemény előtt kell a főnöknek értesítenie a csapatot a programról, valamint teheti-e kötelezővé a céges összejöveteleken, például egy csapatépítésen történő részvételt?

Mint ahogyan említettük, a legtöbb munkahelyen a csapatépítő tréningeket részben a munkaidőn kívülre időzítik, amely általában pénteki indulást és vasárnap délutáni/ esti érkezést jelent. Az efféle rendezvényeken való részvétel természetesen kihagyható (lásd lejjebb), de a további munkahelyi fejlődés, gördülékeny együttműködés és zavartalan munkahelyi légkör érdekében igen erősen ajánlott. Ez azonban azt jelenti, hogy a munka után az estét, vagy még sokkal gyakrabban hétvégét is rá kell áldozni a csapatépítésre.

Kötelezheti-e azonban a munkáltató a dolgozóit a részvételre? A csapatépítő tréningen eltöltött idő beleszámít a munkaidőbe, amit a munkáltató később kiszabhat szabadságként, vagy esetleg pótlékként ki is fizethet az alkalmazottaknak, mint rendkívüli munkaidőt. Ha ennek megfelelően a munkaidő-beosztás megengedi, és hét nappal előbb közlik a munkaidő-beosztás szabályai szerint az időpontot, akkor a főnök akkorra időzíti a csapatépítést, amikorra csak szeretné.

Az azonban ténykérdés, hogy a csapatépítő tréningek sokkal inkább szórakozásnak, kikapcsolódásnak tekinthetőek, mint kötelező munkahelyi feladatnak. Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal hatékonyabb a csapatépítés, ha nem egynapos, hiszen az embereknek általában időre van szükségük a teljes megnyíláshoz. Ha tehetjük tehát, mindenképpen vegyünk részt cégünk csapatépítő tréningjén még akkor is, ha az a hétvégére vagy a munkaidőn kívülre esik!