HIBA, amit Ön soha sem követhet el!

Céges rendezvény alkalmával a csoportok erős klikket alkotnak, kevésbé engednek be külsős személyeket, így a rendezvényhelyszín dolgozóit is kívülállóként tekintik… Pedig van némi tapasztalatunk, szívesen segítenénk! Természetesen tisztelet a kivételnek! 🙂

Nem minden céges rendezvény zárul hibátlanul, de az elkövetett hibák kiküszöbölhetőek lettek volna, ha kíváncsiak lettek volna a véleményünkre!

Céges bulik alkalmával két orbitális hibát találtunk említésre méltónak, amit feltétlenül szeretnénk megosztani, nehogy ÖN is elkövesse ezt a hibát!

  • Céges karácsonyi parti, ahol a résztvevők már 14 órától megérkeztek, a vezetőség pedig csak 21 órára jött – Halálos ítélet! A résztvevők nem tudták elengedni magukat, hiszen várták a vezetőséget. “Hogy nézne már ki, hogy kiütjük magunkat, mire megjön a Főnök!” – hangzott az érvelés! 7 óra telt el a két időpont között, várakozással telve. Szépen csendesen, szolidan használták a szolgáltatásokat, de nyoma sem volt a bulihangulatnak… 21 órakor vacsora, 22 órától ajándékozás, jó hosszasan… Ekkor már 6 órája várakozott a DJ, hogy kiszabadítsa a szellemet a palackból. Mondanom sem kell, nem hágott tetőfokára a hangulat…

A céges bulik legnagyobb ellensége a várakozás, a túl sok kötelező program illetve, ha nyújtják, mint a rétestésztát!

  • A résztvevők nem tudták, hogy korlátlan italcsomag állt rendelkezésre…  Hiába kínáltuk körbe az italokat, nem mertek fogyasztani, mert azt hitték fizetni kell érte. Nem kellett volna tájékoztatni Őket, hogy amit kínálunk, nyugodtan fogadják el?

Céges rendezvények alkalmával tájékoztassunk mindenkit kellőképpen arról, hogy milyen szolgáltatásokat vehetnek díjtalanul igénybe, és mik a fizetős szolgáltatások! Jó fényt vet az Ön Cégére is, hogy mennyi mindent kapnak a résztvevők, és elkerülhetőek az ilyesféle félreértések is!

Bár a karácsonyi céges bulik időszaka lejárt, szolgáljon ez mindenkinek intő példaként! Boldog karácsonyt és sikeres céges rendezvényekben gazdag boldog új évet kívánunk!

–LLLLL–