Milyen a jó csapatépítés?

Mint tudjuk, a csapatépítő rendezvények vagy programok célja mindig és mindenekelőtt az, hogy a cég alkalmazottai minél jobban megismerjék egymást, képesek legyenek ellazulni, kikapcsolódni egymás társaságában a jövőbeli sikeres közös munka érdekében. Egy csapatépítés sikere nagyban befolyásolja a munkatársak későbbi, munkával kapcsolatos, akár stresszhelyzetben szükséges közös együttműködését, ezért egy ilyen esemény kiemelt jelentőséggel bír.

Fontos tehát, hogy a csapatépítés során a kényelem és nyugalom mellett olyan programokra, közös tevékenységekre is legyen lehetőség, melyek akár játékosan, lazán, de mégis megkövetelik a hétköznapokban elengedhetetlen kooperációt az alkalmazottak között, valamint a cégvezető és alkalmazottai között.

 

Lássuk hát, melyek azok a tényezők, amelyek elengedhetetlenek egy jó csapatépítés szempontjából!

Szórakoztató, hasznos programok

Az sosem jó, ha egy csapatépítés csak a láblógatásról vagy esetleg csak a bulizásról szól! Kiemelten fontos, hogy az együtt töltött idő minőségi és hasznos legyen, hiszen a csapatépítés célja pont a kapcsolatok és az együttműködés fejlődése, melyeket színes programok során kiválóan gyakorolhatnak a résztvevők. Legyen szó akár egy mókás céges disznóvágásról, akár közös kincskeresésről, esetleg összehangolt kreatív foglalkozásokról, az biztos, hogy a cég alkalmazottai kiválóan fogják érezni magukat és örömmel tölti majd el őket a közös szórakozás, majd később a közös munka is.

Fontos tehát, hogy a cég vezetője olyan helyet válasszon a csapatépítés helyszínéül, ahol ilyen vagy ehhez hasonló programok állnak a rendelkezésére, hogy még színesebbé, különlegesebbé váljon a közösen eltöltött idő.

 

Helyszín, környezet

Az emberek kedvét nagyban befolyásolja az, ami körülveszi őket, épp ezért tanácsos a csapatépítést olyan helyen tartani, amely már önmagában pozitív hatással van a cég alkalmazottaira, megalapozva ezzel a jókedvet és könnyebb együttműködést.

Egy gyönyörű kastélyban megszállni, gyönyörű zöld övezettel körbevéve például már önmagában is rendkívül relaxáló és élvezetes élmény lehet, főleg, ha az ember még remek programokon is részt vehet, remek emberek társaságában. Nagy előnye egy ilyen helyszínnek természetesen az is, hogy rengeteg lehetőség nyílik szabadtéri programokra, közös sétákra, csapat sportokra. Érdemes tehát körültekintően kiválasztani a céges csapatépítés helyszínét, hiszen a megfelelő környezet már fél sikert jelenthet!