A céges rendezvények leghatékonyabb része: a kávészünet

Dátum: 2014. nov 24. Kategória: Érdekes | 0 hozzászólás

A céges rendezvények leghatékonyabb része: a kávészünet   Ez egy kicsit degradálóan hangzik, de mégis igaz! A céges rendezvényeken, képzéseken, az előadó beszél, tudásanyaggal látja el a résztvevőket, akik fel-felszólalnak, de nem bontakozhatnak ki rendesen. Látják a kollégáik reakcióit, szeretnének rá reflektálni, de a program menetét tartani kell. Alig várják a szünetet, hogy a beléjük szorult információt, észrevételt megosszák társukkal. A tudásanyagot a tréner, a tréning biztosítja, de az igazi csapatépítés a szünetekben történik. A résztvevők kommunikálnak egymással, érdeklődnek a másik véleménye, családja, története iránt, telefonszámot cserélnek… Egyszóval építik a kapcsolataikat. Egy céges rendezvényen ezért is van nagy jelentősége a kávészünetek minőségének is! Mit tartalmazzon a kávészüneti bekészítés? Italokat mindenképpen: Nálunk kifejezetten kedvelik a saját készítésű bodza szörpünket és a limonádénkat, de a kávészünet elengedhetetlen része a kávé, tea, ásványvíz, üdítő, gyümölcslé is. És természetesen valami harapnivaló: kifejezetten reggeli érkezéskor javasoljuk, hogy tartalmasabb vendégváró bekészítés legyen a céges rendezvény résztvevőinek, hiszen nagy valószínűséggel a kora reggeli indulás miatt nem reggeliznek. Sitty-sutty elfogy a meleg sajtos, medvehagymás vagy kolbászos pogácsánk, amit a helyszínen készítünk! A bekészítés legnépszerűbb ételei a pogácsa, édes sütemény, mini szendvicsek, fasírtgolyók, rántott sajtfalatkák házi lekvárral, gyümölcsök, télen pedig a sült bundás alma fahéjas porcukorral terítve. Mindezt friss levegőn elfogyasztva… Felülmúlhatatlan! – – LLLLL –...

tovább

Egyszerű céges bulinak indult, de ami utána következett, arra senki sem számított!

Dátum: 2014. nov 17. Kategória: Hírek | 0 hozzászólás

Egyszerű céges bulinak indult, de ami utána következett, arra senki sem számított!   Egyik kedves visszatérő csoportunktól megkérdeztük, hogy hogyan találtak ránk, és miért minket választottak, amire a következő érdekes történetet kaptuk válaszul: „A képzéseken felül, minden évben tartunk olyan céges rendezvényt, ami a kollégáink kikapcsolódását szolgálja, egy céges bulit, ahol kiereszthetik a gőzt! Meggyőződésünk, hogy az élményekre költött ráfordítások többszörösen megtérülnek, illetve egy céges bulinak rendkívül nagy csapatépítő ereje van! Persze, mi is a mai divatnak megfelelően wellness szállodát választottunk, hiszen ez a módi, de ez a csapat 15%-nak bejött, a többieknek nem. Nagy szállodáról lévén szó, nem csak kizárólag mi voltunk a szállodába, így az esti bulizás alkalmával, több kellemetlenséggel kellett szembesülnünk. Egyrészt a szolgáltatások korai bezárása, másrészt, a többi vendég nyugalmának zavarása. Ütköztek az érdekeink. Mi bulizni szerettünk volna, ami hangoskodással járt, így folyamatos csitítgatásokat kaptunk a személyzettől, ami igazán kellemetlen volt. A buli tetőpontján pedig már lehetetlen volt a kollégák kedélyét, hangerejét csillapítani. Másnap a szállóvendégek megvető pillantásával fűszerezett reggeli után elhatároztuk, hogy soha többé nem megyünk ilyen helyre bulizni. Így találtunk Rátok (Fenyőharasztra). Pont ideális számunkra, hogy megérkezünk, belakjuk a kastélyt, ami csak a miénk! A kajátok isteni, mindig figyeltek az igényeinkre, az esti bulizás pedig záróra nélkül bármeddig tarthat! A lenti részetek pedig valami fantasztikus! Az is pozitívum számunkra, hogy külterületen vagytok, az Isten háta mögött :), nincs pláza, nincs város, nincs kocsma, így nem készteti semmi a csapatot csavargásra! Együtt maradunk és zavartalanul bulizunk. Számunkra Ti vagytok a tökéletes rendezvényhelyszín, ha csapatépítésről vagy céges buliról van szó! Sokan vagyunk, ennyi embernek képtelenség megfelelni, de nálatok ez sikerült! Mindenki alig várja már, hogy mikor lesz imét a „Fenyőbuli”! Számunkra ez...

tovább

Tudjuk-tudjuk, mégsem csináljuk! Miért?

Dátum: 2014. nov 10. Kategória: Hírek | 0 hozzászólás

Tudjuk-tudjuk, mégsem csináljuk!   Joggal várjuk el egy céges rendezvénytől, hogy maximális hatékonyságot érjen el vele fizetett trénerünk, hiszen nem szeretnénk, hogy kidobott pénz legyen a ráfordított összeg. Okos trénerrel, ügyes praktikákkal növelhető a résztvevők hatékonysága… Íme, az egyik: Ugye Ön is tudta, hogy az ebéd után beiktatott 15-30 perces pihenő növeli a résztvevők teljesítőképességét, a kreativitását, a problémamegoldó képességét, fokozza az éberséget, javítja a kedélyállapotot, ezáltal hatékonyabbá válnak? Ezt igazolja több alvásszakértő is, megerősítve a Harvard Egyetem kutatóinak eredményeit. A táplálék ideális feldolgozásához 15-30 perc alvásra, pihenésre lenne szüksége szervezetünknek a regenerálódásra. A mediterrán országokban már kötelező is a déli szieszta. „Lusta banda!” – mondhatnánk, de kétség kívül tudhatnak valamit, hiszen jótékony hatással van a szervezetre az ebéd utáni pihenő! Ha a céges rendezvény programjába beiktatunk egy 30 perces sziesztát, vagy ha alvást nem is, de csapatépítő jelleggel egy 30 perces könnyű sétát, akkor máris rengeteget tettünk a képzés sikeréért!   Ehhez azonban olyan rendezvényhelyszínre van szükség, ahol van 1. kényelmes szálláslehetőség a sziesztához 2. forgalom zajától mentes, nyugodt környezet 3. hatalmas terület a sétáláshoz 4. tiszta és friss levegő 5. Sok kikapcsolódási lehetőség az esti fiesztához! 🙂 Könyvelje el a sikert, válasszon vidéki rendezvényhelyszínt! A jó helyszín már fél siker!   – – LLLLL –...

tovább

Fontos szempont, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagynia!

Dátum: 2014. nov 5. Kategória: Hírek | 0 hozzászólás

Fontos szempont, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagynia!   A céges rendezvények alkalmával az egyik legfontosabb szempont a résztvevők megfelelő ellátása. Sokan csak legyintenek rá, hiszen harmadlagos dolognak vélik, nem tartják fontosnak, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű ételek kerüljenek a céges rendezvény résztvevői elé. Aki így gondolja, téved! Az éhes ember dekoncentrált, feszült és ingerült, kevésbé tud összpontosítani a munkára. Egy céges rendezvénynek pedig pont az a lényege, hogy a megszokott környezetből kiemelve, hatékony képzésben részesítsük a munkatársakat. Éppen ezért az egyik legfontosabb feladat, a megfelelő étkezés kiválasztása. Hogyan döntsük el mi egy személyben, milyen menü legyen 15-25 embernek? Íme, néhány szempont, ami biztosan segít Önnek: 1. Milyen a nemek aránya a céges rendezvényen résztvevőknek? Mások az étkezési szokásaik a Hölgyeknek és más az Uraknak. Ha egy többségében Urakból álló csoport jön, nem „bánthatjuk” meg őket csupa könnyű étellel, csirkemellel, hallal. Az urak kedvelik a nehezebb ételeket, mint például a csülök, hátszín, vadpörkölt, míg a hölgyek a könnyebb ételeket kedvelik, mint például a csirkemell sajtmártásban vagy esetleg gyümölcsös mártással. 2. Honnan érkeznek a résztvevők? Az, hogy honnan érkeznek a résztvevők, nagyrészt következtetni enged arról, hogy milyen étkezési szokásaik vannak. A vidéki emberek étkezési szokásai jóval konzervatívabbak, mint a nagyvárosi embereknek. Az egyik a rántott húsra, pörköltre és rántott sajtra esküszik, mert azzal nem lehet mellélőni, a másik kísérletező, bátran megkóstol új, izgalmas ízeket és valamennyire járatos a modern konyhatechnológiában. Nyilván, a konzervatívabb csapatnak nem adhatunk roséra sült kacsamellet, mert visszaküldik az ételt, hogy nyers, pedig ez nem így van! Nem nyers, csak szuvidált… 🙂 Míg az egyik csapat a „jóllakni első látásra” híve, tehát legelőször a menü nagyságából szűri le, hogy jó lesz-e neki a menü (elég lesz-e), addig a másik csapat tudatosan, mértékkel fogyaszt. Ebből kiindulva a konzervatív csapatot meg sem próbáljuk elkápráztatni a francia konyha remekeivel. Ha ezeket a szempontokat nehéz összefésülni a legjobb megoldás: 1. Menüválasztás lehetősége, amikor 2-3 menüből tetszőlegesen ki tudják választani a számukra megfelelő ételt. Ebben az esetben gyakran előfordul, hogy az étkezés pillanatában elfelejtették, mit is rendeltek előzőleg, illetve menet közben meggondolják magukat, látván és megkívánván társuk fogását. 2. Svédasztalos kínálat. Bár a menüválasztás valamennyivel költséghatékonyabb, de a svédasztalnál pont a fenti kavarodást lehet kiküszöbölni, hiszen bárki abból és annyit eszik, amennyit szeretne. A svédasztal összetételénél is figyelembe kell venni a csapat nemek szerinti összetételét. Napjainkban egyre többen „szenvednek” bármilyen étel intoleranciával, vagy követnek különböző étkezési trendet (paleo, vegetáriánus, szétválasztó diéta, stb) ezért róluk sem szabad megfeledkezni! Az igazán jó rendezvényhelyszín fel van készülve ezekre az extra kérésekre is, így minden résztvevő úgy érzi, hogy figyelnek rá! És ez bizony jótékony hatással lesz a céges rendezvény kimenetére is! – – LLLLL –...

tovább

Csapatépítés Fenyőharaszt módra

Dátum: 2014. okt 13. Kategória: Érdekes | 0 hozzászólás

Csapatépítés Fenyőharaszt módra

Csapatépítés Fenyőharaszt módra!   Nálunk nagyon nagy hajtás van nyáron: hétköznap magánvendégek, gyermekes családok, akiknek rengeteg programot szervezünk, a hét második felében céges tréningek, hétvégenként esküvők péntek, szombat, augusztusban még vasárnap is. Elfáradunk, na! Nem csoda hát, hogy Csapatunk úgy várja a szeptember első hetében tartott személyzeti bulit, mint kisgyermekek a karácsonyt! Mehetnénk bárhova, de mi mégis itt maradunk a Kastélyba, annak ellenére, hogy az egész nyarunkat itt töltöttük. Hogy miért? Mert egyszerűen egy ideális rendezvényhelyszín! Kinézzük az első vendégmentes napot és miénk az egész kastély! Délutánra szervezünk valami aktív programot, mint például a skeet lövészet, paintball, pusztaolimpia vagy quadozás. Izgalommal várjuk a játékokat, nem csak azért, mert mi magunk megmérettetünk, hanem azért is, mert olyan jó szurkolni, buzdítani társunkat! Itt már nagyon jól összekovácsolódik a csapat! Amikor már jól kifáradtunk, jöhet az energiapótlás. Mivel egész nyáron kastélykoszton élünk, ezért ilyenkor valami másra vágyunk. Most például pizzát készítettünk, melyet kemencében sütöttünk meg. Mindenki olyan feltétet tett rá, amilyet csak szeretett volna, majd mikor elkészült, kínálgatjuk egymást saját pizzánkból. Vacsora után levonulunk a mélyföldszintre, ahol aztán megkezdődik a hajnalig tartó buli! Van, hogy elhívjuk DJ Fecót, de van, hogy magunknak zenélünk! A lényeg, hogy buli van és hogy senki nem zavar! Akinek éppen nincs a talpa alá való zene, az biliárdozik, tekézik, léghokizik vagy csocsózik. A wellness pártiak szaunáznak vagy jacuzziznak esetleg Erzsikénk csinál egy gyors masszázst. 🙂 És van olyan közöttünk is, akik ingáznak: hol itt, hol ott érzik jól magukat! A lényeg, hogy tökéletes rendezvényhelyszín számunkra a kastély, hiszen megkapjuk azt amire a nyár végén vágyunk: zavartalan önfeledt szórakozás. Egytől-egyig mindenki jól érzi magát hiszen senkire sincs ráerőltetve olyan, amihez nincs kedve! Ettől olyan tökéletes! Jó sokáig beszélünk a bulin történtekről, a buli után máshogy nézünk egymásra,  hiszen nem a nyári hajtásban szerzett esetleges sérelmek, hanem a csapatépítő bulin szerzett események ugranak be a másikról! Az emberek teljesen mások stressz helyzetben, mint amikor ellazulnak.   Ez a legjobb csapatépítő program! Tapasztalatból mondom! Már most várom a következőt! 🙂   – LLLLL...

tovább

Honlapunk cookie-kat használ. Bővebben

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookie-k tárolását.

Bezárás